این والک پلو از اون غذاهای اصیلِ تهرونیِ که خیلی مهجور واقع شده! والَک ! بعله یه گیاهِ خوشگلِ پر خواص با بویِ نه چندان خوب که تو همین روزهایِ بهاری سر از کوهای شمرون در میاره! البته یکم بعدتر که هوا گرمتر میشه ، تو ارتفاعاتِ کردستان هم والک در میاد اما از قدیم ندیم میگن هیچی والکِ شمرون نمیشه!!!
والک پلو
امروز ناهار
آره دقیقا تو همین روزها اگه یه سر به بازارچهٔ سرپُل تجریش بزنی کنار چاقاله بادومُ گوجه سبز و باقالی سبز میتونی والکُ شِنگُ قازیاقی و هفت سبزی هم ببینی...
منُ داداشم بچه که بودیم اسمِ والک پلو رو گذاشته بودیم پیفَک پلو اونم بخاطرِ بویی که بعد از برداشتنِ در قابلمه یهو میخورد تو شامهٔ آدم! اما با همون بوش یکی از لذیذ ترین و پر خواص ترین غذاهایِ بهاریِ...
این روزها که ساختمونها و آپارتمانها به کوههای شمرون حمله کردن، این والکهام روز به روز کمیاب تر و گرونتر میشن! اما ای تمامِ کسانی که سوسول نیستید، ای کسانی که پیف پیف پنبه نیستید ، والک خوشمزه ای نه چندان خوش بوست ، تا هنوز کوهای ما والک دارند ، امتحانش کنید :)
برگ،ساقه و پیاز والک
جز معدود چیزهایی است که نه تنها از سفید شدن موها جلوگیری میکنه که اگه در مصرفش مداومت به خرج بدیم موهای سفید شده را کم هم میکنه!شما به این نمیگید معجزه؟؟؟؟ اونقد خواص داره که اصن هر چی بگم کم گفتم !خودتون اینجا رو بخونید تا ببینید من چی میگم :)
پختنش هم خیلی آسونه! خود والک هم خیلی زود میپزه! از خوردنش ضرر نمیکنید :)
باهاش کوکو هم درست میکنن! مث کوکو سبزی :)
۲
۱
۹۳/۰۱/۲۷
آزیتا م.ز
پاسخ:
البته که خیلی خوبه آدم تو هر فصل غذای همون فصل رو بخوره اما حتما شما از اُردِ زیادی ناراحت میشدین :)
بعد میگم والک هم میشه طوری درست کرد که بوی بدش خیلی خیلی کم بشه!!!! من پیاز داغ و ادویه میزنم :)
پاسخ:
پس در جستجوی والک بودی خخخخخ :))))))
خواهش میکنم !
دو مدل بود کیلو 15 تومنُ کیلو دوازده تومن! زیادم فرقی نداشتن :)
پاسخ:
آخی....بخدا از لاک عکس گرفتن وقت گیره بعد تنهایی هم نمیشه حتما باید یکی باشه که عکس بگیره در حین عملیات :|
پاسخ:
خب من یه نیم کیلوش مونده میخوام اگه خدا بخواد بشه امشب کوکوش کنم :D
اصن به من میگن اغوا گر :)))))
پاسخ:
:) نظر لطفته عزیزم
:-*
پاسخ:
آیکون بفرما دستمال آب لب و لوچه ت رو پاک کن :)
آخی...قربونت برم! کاش بودی خودت میخوردی :) اونقده خوبه :)
پاسخ:
اوهوم شنگ همه جا هس :) آخی دم مامانت گرم :)
پاقازه نمیدونم چیه؟ شهرتون کجاست عایا؟ میشه بگی یا سِکرِته؟ :))))
ممنون :)
پاسخ:
والا بوی نپخته ش که اصلا بد نیست! وقتی پخته میشه بخاطر گوگردی که داره یکم بوی بد میده که اونم اولش وقتی در قابلمه رو برمیداریِ بعد دیگه نیس
منم خیلی دوست دارم معلومه؟ یا معلوم نیییی :))))))
پاسخ:
خوشتیپِ؟؟؟؟؟؟ میپسندی :D
وای آشم خیلی خوبه :
پاسخ:
اصلا امروز بیرون نرفتم! دیشب تا صبح به علت بد خواب شدن در ساعات اولیهٔ خوابم از ساعت 2 شب بیدار شدم و تا خودِ خودِ صبح خوابم نبرد! بعد در تمام طول روز سر درد دارم! اصلا حال و حوصله هم ندارم! باید ساک نیز جمع بنمایم! کلا آزی الان دمقِ دمق :D
بعدشم من هوچ وقت بعد ناهار نمیخوابم زیرا نه تنها حالم خوب نمیشه که بسی کسل میشوم...هر وقت بخوابم یعنی اصلا حالم خوب نبوده که بعد از ظهر خوابیدم
بعله ریما خانومی جون :-*
پاسخ:
:)
ایشالا که تشویقم بشن :)
بعله شنگ که ماشالا همه جا هست خدایی هم با آبغوره یا سرکه هم معرکه میشه معرکه :))
نوش جون!
پاسخ:
مزشم بد نبود خوب بود جات خالی، البته به جز اون زرشکها که موقع گرم کردنِ دوباره کمی سوخت موردی دیگه ای نداشت خخخخخ
فدای تو
:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*
پاسخ:
بعله و حتی گاهی دیده شده کاملا از بین میبره :)
پاسخ:
نوچ نوچ!
بچت ته دیگ خوره خانمه ال :D
پاسخ:
البته من ندیدم یونجه بفروشن تو تجریش :)
شبدر هم با آبغوره خعلی مزه میده :)
پاسخ:
ایشالا تا فصلش تموم نشده :D
پاسخ:
شما !!!! کجا هستین شما؟ :)
از والک بد بو ترم میشناسم باش آش درست میکنن خیلی هم خوشمزه میشه :)
پاسخ:
واااااااااااییییییی من عاشخ ته دیگم اصن یه وضی....
پاسخ:
نه الان که تازه اومده...یه چند هفته ای هس حالا...
اطراف شما کجاست؟؟؟ :D عجب جاییه :D
پاسخ:
تموم نشدن اما بسی کمیاب گشتن در تهران :|
:) مخلصیم!
پاسخ:
واااا نداره...
چرا خیسشون کرد!!! واسه شستشوووو :)
خیلی هم مفیده.... هرچی بدمزه و بدبو تر مفیدتر این یه قانونه :)
پاسخ:
دیدی سخت در اشتباه بودی عررررر:))
پاسخ:
اتفاقا واسه کلیه خوبه ;)
پاسخ:
خب توت فرنگی هم باعث قرمزیه پوست میشود...شما نمیخوریش عایا؟؟؟ :))))
نمیتونی :D
پاسخ:
چون واسه معده خوبه بوی بد دهان رو از بین میبره بعله :)
پاسخ:
والا نمیدونم...لاش لزجه آب میانبافتیش خیلی غلیظه :)
پاسخ:
اتفاقا از والکهای کردستان اینجا هم میارن ولی مزه والک تهران یه چیز دیگه است :))))))
پاسخ:
داره فصلش میرسه آخجون
بابای بابام از اونجایی که شمالی هم بود کلی عاشق اینجور چیزا بود
همیشه این فصل که میشد والک میگفت بخریم براش درست کنیم البته کلا هر فصل که میشد ایشون هم یه لیست میداد دستور غذایی :|
من خودم چیزای گیاهی رو دوست دارم اما با این اصلا نتونستم ارتباط برقرار کنم چون بوش و طعمش رو اصلا دوست نداشتم هنوزم که هنوزه بدم میاد... این یه رقمه رو من نیستم :دی