میدونید از کِی روندِ وضعیتِ سلامتِ ایرانیها نزولی شد!!! از کِی شروع کردن به چاقتر شدن با توانِ کمتر؟ از کِی تبدیل شدن به یه مُشت آدمهای ِ به قول مادر بزرگم فیزوری که زود مریض میشن و دیر خوب میشن....
درست از موقعی که شروع کردن ، به تغییرِ عادات غذاییشون ...اون هم نه یه تغییر و جهش برایِ بهبود ، بلکه یه تغییر به سمتِ پَس رفت!!! از اون موقعی که حبوبات رو از سفره هاشون حذف کردن!!! چون دیگه کسی حوصله نداشت یه شبانه روز خیسشون کنهُ چندین ساعت هم وقت صرف کنه واسه پختنشون!!! غذاهای اصیل ایرانیمون رو که هر کدومشون کلی تاریخچهٔ طب سنتی رو پشتشون یدک میکشند رو مهجور قرار دادیم... بعد خوردیم به بن بستِ تنوعِ غذایی....که آشهایِ مفید و پر خاصیتمون رو فراموش کردیم و بسنده کردیم به همین یه آش رشته که از همشون کم خاصیت تره، تازه اونم چی ، در مواقع خاص!!!
این همه مقدمه چینی کردمُ خانمْ معلمْ بازی در آوردم که اینو بگم....آی ایهاالناس، من خودم عاشق غذاهایِ فانتزی و مدرنم اما از اونجایی که از غذاهایی تکراری ، خیلی چرب، خیلی سرخ کردنی و کلا هر گونه غذای کم خاصیتِ پُر کالری بیزارم، آروم آروم غذاهای قدیمِ ایرانی رو هم به لیستِ غذاییم اضافه کردم!!!! یکیشون همین ماش!!!! بعله!!!! ماش!!! همون جملهٔ معروف آش ، ماش ، بیرون باش!!! شاید ما بارها این جمله رو استفاده کرده باشیم یا زیاد شنیده باشیم ، سبزِ ماشی...اما هیچوقت دقیق شدید ببینید این ماشِ بیچاره ، اصن چکاره است؟ ماشی که بیشتر از خیلی از حبوبات در حقش ظلم شده....بیایید با ماش ، این بُنشَنِ غیر نفّاخِ زود پَزِ کم کالریِ پُر خاصیت بیشتر دوست باشیم :)
ماش پلو آزی پَز
هفتهٔ پیش
در ادامه میتونید بیشتر راجع به ماش دوست داشتنی بدونید :)
ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه ی آن ایران است ولی روز به روز کمتر استفاده می شود و در حال فراموش شدن است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.
ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت. یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی آش ماش است که در انتهای مطلب توضیح مختصری راجع به نحوه ی پخت آن ذکر خواهیم کرد. این دانه خاص ایران و خاور میانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج زیادی ندارد.
این دانه غنی ، حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است و در عین حال کالری کمی دارد ؛ یعنی پرخاصیت و غیر چاق کننده است. از این رو بهتر است در دوران رژیم لاغری حداقل هفته ای یک بار از ماش استفاده شود چون بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و به علت دارا بودن ویتامین A و D نیازهای بدن ما را تأمین می کند و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است.
خواص درمانی ماش
اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است ، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده ی آن را مصرف کنید.
مصرف آش ماش سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی را درمان می کند و سرفه و تب را تسکین می بخشد.
ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی مفید است.
ماش برای افرادی که دچار ضعف و ناتوانی هستند بسیار مفید است.
تهیه غذاهایی با ماش
با ماش می توانید ماش پلو، آش ماش و قلیه ی کدو با ماش که از غذاهای اصیل ایرانی هستند، تهیه کنید.
منبع سایت بیتوته
اثر هنری حاصل از هنر آشپزیتون تو حلقمون...
چ دختری...چ غذایی چ رنگی چ بویی چ مزه ای چ آزیی می بوسمت...