حرفهای شاید بی پردۀ آزیتا

حرفهای شاید بی پردۀ آزیتا Instagram
بایگانی
آخرین نظرات
پیام های کوتاه
  • ۱۶ ارديبهشت ۹۳ , ۱۹:۰۹
    Boooooooo
  • ۱۶ ارديبهشت ۹۳ , ۱۹:۰۹
    Boooooooo
۰۴
اسفند ۹۲

میدونید از کِی روندِ وضعیتِ سلامتِ ایرانیها نزولی شد!!! از کِی شروع کردن به چاقتر شدن با توانِ کمتر؟ از کِی تبدیل شدن به یه مُشت آدمهای ِ به قول مادر بزرگم فیزوری که زود مریض میشن و دیر خوب میشن....

درست از موقعی که شروع کردن ، به تغییرِ عادات غذاییشون ...اون هم نه یه تغییر و جهش برایِ بهبود ، بلکه یه تغییر به سمتِ پَس رفت!!! از اون موقعی که حبوبات رو از سفره هاشون حذف کردن!!! چون دیگه کسی حوصله نداشت یه شبانه روز خیسشون کنهُ چندین ساعت هم وقت صرف کنه واسه پختنشون!!! غذاهای اصیل ایرانیمون رو که هر کدومشون کلی تاریخچهٔ طب سنتی رو پشتشون یدک میکشند رو مهجور قرار دادیم... بعد خوردیم به بن بستِ تنوعِ غذایی....که آشهایِ مفید و پر خاصیتمون رو فراموش کردیم و بسنده کردیم به همین یه آش رشته که از همشون کم خاصیت تره، تازه اونم چی ، در مواقع خاص!!!

این همه مقدمه چینی کردمُ خانمْ معلمْ بازی در آوردم که اینو بگم....آی ایهاالناس، من خودم عاشق غذاهایِ فانتزی و مدرنم اما از اونجایی که از غذاهایی تکراری ، خیلی چرب، خیلی سرخ کردنی و کلا هر گونه غذای کم خاصیتِ پُر کالری بیزارم، آروم آروم غذاهای قدیمِ ایرانی رو هم به لیستِ غذاییم اضافه کردم!!!! یکیشون همین ماش!!!! بعله!!!! ماش!!! همون جملهٔ معروف آش ، ماش ، بیرون باش!!! شاید ما بارها این جمله رو استفاده کرده باشیم یا زیاد شنیده باشیم ، سبزِ ماشی...اما هیچوقت دقیق شدید ببینید این ماشِ بیچاره ، اصن چکاره است؟ ماشی که بیشتر از خیلی از حبوبات در حقش ظلم شده....بیایید با ماش ، این بُنشَنِ غیر نفّاخِ زود پَزِ کم کالریِ پُر خاصیت بیشتر دوست باشیم :)


ماش پلو آزی پَز

هفتهٔ پیش


در ادامه میتونید بیشتر راجع به ماش دوست داشتنی بدونید :)


خواص ماش

 

 

ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه ی آن ایران است ولی روز به روز کمتر استفاده می شود و در حال فراموش شدن است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.

 

ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت. یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی آش ماش است که در انتهای مطلب توضیح مختصری راجع به نحوه ی پخت آن ذکر خواهیم کرد. این دانه خاص ایران و خاور میانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج زیادی ندارد.

 

این دانه غنی ، حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است و در عین حال کالری کمی دارد ؛ یعنی پرخاصیت و غیر چاق کننده است. از این رو بهتر است در دوران رژیم لاغری حداقل هفته ای یک بار از ماش استفاده شود چون بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و به علت دارا بودن ویتامین A و D نیازهای بدن ما را تأمین می کند و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است.

 


خواص درمانی ماش


خواص ماشاگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است ، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده ی آن را مصرف کنید.

 

خواص ماش مصرف آش ماش سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی را درمان می کند و سرفه و تب را تسکین می بخشد.

 

خواص ماش ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی مفید است.

 

خواص ماش ماش برای افرادی که دچار ضعف و ناتوانی هستند بسیار مفید است.

 


تهیه غذاهایی با ماش


با ماش می توانید ماش پلو، آش ماش و قلیه ی کدو با ماش که از غذاهای اصیل ایرانی هستند، تهیه کنید.


منبع سایت بیتوته

موافقین ۲ مخالفین ۰ ۹۲/۱۲/۰۴
آزیتا م.ز

نظرات  (۱۷)

۰۴ اسفند ۹۲ ، ۱۶:۰۰ masi_ bi asabo saltane
من ته دیگشو می خوام...
اثر هنری حاصل از هنر آشپزیتون تو حلقمون...
چ دختری...چ غذایی چ رنگی چ بویی چ مزه ای چ آزیی می بوسمت...

پاسخ:
عه خودش چی؟ این هم ماش ماش کردم آخر میگه ته دیگش :)))))))

حلق شما حیفه خانوووووم :P

بیا بغلم اصن مووووووووووچ

تا حالا ماش نخوردم. یعنی تا حالا هیچ کس غذای به این خوشگلی و اشتها برانگیزی نشونم نداده بود . نه خودش و نه عکسشو .

پاسخ:
حتما امتحان کن....منم خودم اولین بار درست کردم ینی مامانم هیچوقت نپخته بود اما خیلی خوبو خوشمزه و پر خاصیته :)

همه عدس پلو میخورن اما ماش نع!!! ماش گناه داره بخدا :P

خوشگلی هم عَ خودتونه :))))
سلام عزیزم...خوبی؟؟؟؟؟؟؟؟/ چ خبر؟چ وب نازی داری خانومی.

منم موخام از این ماش پلوی خوش مزه.... :p

بوووووووس

پیش منم بیا گلم
پاسخ:
سلام به به زریِ مهربان :)

شما هم بفرما.... :)

بوس
عرررررررررر عاغا من دوساعت یه طومار نوشتمو زدن ارسال همانا و ر....دن نت بر تمام نوشته های ما همان!!!!الانم دیه بااحساساتم بازی شده!نطقم کور:|فقطI love you mash be hamin khiyal bash!!!D:
پاسخ:
ای بابا چه حیف آیکونه ما طومار دوس داریم اصن یه وضی :)))))

ماهم آی لاو یو :-*
۰۴ اسفند ۹۲ ، ۱۸:۳۳ خانم مهندس
من اولین بار یکی از دوستام واسم درست کرد:)))
انصافأ غذای خوشمزه ایم هست.
هوس کردم:/
پاسخ:
دم دوستت گرم :)

بهله خوشمزه است دوز دارم خیلی :)

به مامان جون بگو هوست را :P
پس باید وبلاگتو به مادر( ها، خواهر ها، احتمالا خانم ها ) مون معرفی کنیم پس. لا اقل برای نجات نسل آینده
اینجوری که از بوش برمیاد این مال قبل از عمله، بعد از عملشم بذار ببینیم چجوری شده ;)
میگم واقعا چرا از چاق شدن باید ترسید آخه چع رااااااااااااااااااااااا
ورزش را هم دوست بداریم
بیایید با طبیعت آش تی کنیم
پاسخ:
بعله معرفی کنید چرا که نه :)

بعده عمل فقط کمپوت اناناس موجوده

از هر چیزی که سلامتی رو به خطر بندازه باید ترسید حالا چه چاق شدنه زیاد باشه چه لاغریه زیاد، یه زمانی ایرانیها همه رو فرم بودن و قوی اما الان اکثرا یا زیادی چاقن یا لاغر و از نظر سیستم ایمنی بدن هم ضعیف :|

ورزش را هم 100% باید دوست بداریم البته
تو طبیعت آشم درست کنیم خیلی مزه میده :)
یه جورایی شبیه عدس پلویه ،نه؟؟
ما با ماش فقط سبزه ی عید درست کردیم نه غذا!!! حالا به مامانم می گم درست کنه :))
پاسخ:
بعله خیلی شبیهِ اما من بیشتر دوسش دارم...

تازه جوانه شم خیلی مفیده
به مامانت بگو حتما درست کنه :)
مادرم ماش پلو درست میکنه و تو خیلی از خوراکی ها هم میریزه.
کلا به غذای فست فودی اعتقاد نداره
پاسخ:
دم مادرتون گرم ...آفرین کارش درسته.... آیکون کف زدن به افتخارش :)
ماش پلو نخوردم تا حالا ،اما یکی دو بار آش ماش خوردم خیلی خوشمزه بود 
غذای مدرن و فانتزی هم خیلی کم میخورم ...مرسی از اطلاعات مفید :)


مراقب خودت باش ازی 
پاسخ:
عه چه خوب من تا حالا آششو درست نکردم باید درست کنم :) نوش جون

غذای مدرن و فانتزیِ مفید خوبه... :)
۰۴ اسفند ۹۲ ، ۲۱:۳۴ تپلچه خانوم

منه بی معرفت رو ببخش بوخودا! اصن کارام قاطی پاطیییییییییی!!!!

بیش تر وقتا خاموش میخونمت :)

بعضی وقتا هم با این غذاهای خوشمزه ای که میذاری دامن از کف میره وااااااااقعن!!!!!!

+ عاشقتم به مولا :)

پاسخ:
فدای تو میدونم درگیری :-*

ما خاموشان هم دوز میداریم :)

آره وای وای :)

مونم دوستت دارم :-x
این پلو مخلوط ها رو همش با رب میپزی؟با شوید امتحان کردی؟اونم خویلی خوب میشه
پاسخ:
نه همیشه نه...اتفاقا اولین بار بود به ماش پلو رُب زدم :) با شویدم امتحان کردم خیلی خوب شده بود :) با سبزی دلمه حتی :D
۰۴ اسفند ۹۲ ، ۲۳:۵۱ خانم هموستات
اولا عکس بی امضا عین غذای بی نمکه درثانی خیلیم خوشمزه ثالثا ته دیگ دلم خواست
پاسخ:
چون بشقابم خیلی معروف شده و لنگه هم نداره میشه بجا امضا حسابش کرد

:)
چه طرفداری هم می کنن!
من پیتزا میخوام :پی
پاسخ:
پیتزا هم خوبه...
:)
من فخط جوانه ماش خوردم. آخه بنده مثل شوما فقط سلیقه خودم نیس که! یه غذا میذارم همه باید راضی باشن
پاسخ:
شما ماش پلو بزار من تضمین میکنم همه راضی باشن....فقط خوب درست کنی ها بعدا نندازی گردنه من :)))))
یه دستور پخت از اینترنت پیدا کردم. حالا درست کنم ببینم چی میشه ;)
پاسخ:
ایشالا که خوب میشه :)
۰۶ اسفند ۹۲ ، ۱۲:۲۴ خانومه آقای x
عاغامون عاشق دمی ماشه ولی من هرهفت سال یکبار درست میکنم!
اصنم ظالم نیستم:) دی!
پاسخ:
ظالم چیه بگو رذل بگو خائن..... خب درست کن دیگه میدونی برای بچه ها چقد مفیده والا بخدا :D
دارم پست های خوشمزه وبتو می خونم:))
ما توی ماش پلو خرما هم میریزیم! خومزه می شه.. هسته هاشو در بیار و وقتی می خوای برنج رو دم کنی بریز قاطی اش.. مزه شیرینش توی غذا یه جورایی بی نظیرهP:
پاسخ:
منم هر از چندگاهی میریزم هم تو ماش پلو هم تو عدس پلو ، خوشمزست

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">