حرفهای شاید بی پردۀ آزیتا

حرفهای شاید بی پردۀ آزیتا Instagram
بایگانی
آخرین نظرات
پیام های کوتاه
  • ۱۶ ارديبهشت ۹۳ , ۱۹:۰۹
    Boooooooo
  • ۱۶ ارديبهشت ۹۳ , ۱۹:۰۹
    Boooooooo
۲۶
تیر ۹۴

هیچ بویی مست کننده تر از بویی نیست که از هواکش شیرینی فروشیها میزنه بیرون! وقتی تو پیاده رو داری راه میری و یه باد گرم خوشبو میخوره تو صورتت... واسه شکموهایی مث من بوی وانیل یکی از خوشمزه ترین بوهای دنیاست. بوی وانیل تداعی کنندهٔ هر چیز خوشمزه و شادی آوریه ، بوی شیرینی کشمشی، کیک اسفنجی ، پنکیک ها و دسرهای لذیذ ، بستنی قیفیهای خوشمزهٔ بچگی.. بدون وانیل یجای کار میلنگه! چقد تا حالا تو زندگیتون به وانیل فکر کردید؟؟ معمولا اسانس وانیل کنج یخچالهای ما سالها میمونه بدون اینکه ما یادمون بیاد برای چی خریدیمش ..  هر چند اون پودر سفید رنگی که ما بجای وانیل خریدیمش اصلا وانیل نیست و مادهٔ شیمیایی ارزان قیمتیه که بجای پودر وانیل گران قیمت واقعی استفاده اش میکنیم..

 

من همیشه غلاف واقعیه وانیل رو توی فیلمهای آموزش آشپزی خارجی دیده بودم... غلافی که با چاقو شیارش میدادن و وسطش رو استفاده میکردن، گیاه وانیل بومی مناطق حاره ای مکزیک و آمریکای جنوبی و قسمتهایی از هنده و من همیشه افسوس میخوردم که ما چرا تو ایران وانیل واقعی نداریم.. بخاطر بوی خوش و خوشمزه وانیل و خاصیت شادی آور و ضد افسردگیشه که همیشه وانیل تو خوشمزه جات مخصوص لهو و لعب استفاده شده و بس خخخخ ترس و اضطراب رو کم میکنه و پوستم طراوت میده پس...دریابیدش.

 

بفرمایید چای وانیلی و بیسکوییت سبوسدار

 

 

حالا خواستم بگم اگه مث من تنوع طلبید و همش دنبال مزه های جدیدین چای وانیلی رو از دست ندین مخصوصا حالا که پای وانیل اورگانیک و واقعی هم به ایران باز شده .... اوممم وقتی دم میکشه همچی بوی خوشبختی میده :)

 

 

 

اینم وانیل ارگانیک

 

 

 

وانیل و خواص فوق‌العاده‌ی آن

 


وانیل یکی از ادویه‌جات گران قیمت است که به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود. محبوبیت این ادویه به دلیل عطر و طعم دل‌پذیر آن است که عطری خفیف و معطر دارد.

 

وانیل

 

 

وانیل(VANILLA PLANIFOLIA) میوه گیاهی است به نام وانیل. عطر دل‌پذیر و طعم وانیل آن را به عنصر ضروری در صنعت مواد غذایی و آشامیدنی‌ها تبدیل کرده است و اغلب در تهیه دسرها، پودینگ‌ها و شیرهای طعم‌دار و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین از آن برای شیرین کردن و طعم دادن به قهوه، ماست، بستنی، نوشابه‌ها، کیک‌ها و مواد غذایی پخته‌شده، استفاده می‌کنند.

 

درخت وانیل گیاهی است پایا خزنده یا بالا رونده، دارای ساقه سبز دراز، برگ‌های متناوب، پهن، نرم، ضخیم، بیضی شکل و نوک تیز سبز و تعداد زیادی ریشه های هوایی که از کنار هر برگی بیرون می‌اید که با کمک آن‌ها به تنه درختان مجاور می‌چسبد و بالا می‌رود.

این گیاه بومی مناطق مرطوب و حاره و در جنگل‌های مرطوب جنوب شرقی مکزیک و آمریکای مرکزی و هند غربی و آمریکای جنوبی می‌روید و ساقه های پیچیده ان تا ارتفاع حتی 100 متر نیز ممکن است برسند و تا بالاترین ارتفاع درختان بزرگ جنگلی نیز بالا می‌رود.

از دیدگاه طب سنتی وانیل نیز همچون دیگر ادویه ها دارای ویژگی‌های خاص خود است. تأثیر وانیل بر روی سیستم عصبی و مغز انسان موجب کاهش ترس و واهمه شده، افسردگی را نیز کاهش می‌دهد

 

 

ماده معطر وانیل از میوه این گیاه گرفته می‌شود. میوه آن به شکل غلاف لوبیا است و قبل از اینکه کاملاً برسد آن را می‌چینند و خشک می‌کنند در موقع چیدن، میوه ها عطری ندارند ولی پس از اینکه چیده شد در دوران خشک کردن و عمل آوردن ان، عطر مطبوع وانیل در آن ایجاد می‌شود.

 

این ادویه در علم آروماتراپی نیز طرفداران خاص خود را دارد. در طب معاصر از آن برای درمان تب و تقویت میل جنسی استفاده می‌شود و از آنجایی که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است، با رادیکال‌های آزاد بدن مبارزه می‌کند.

وانیل

 

در ایران وانیل را به شکل پودر سفید و تقریباً گران قیمتی می‌شناسند و از آن استفاده می‌کنند. این پودر در اصل محصولی شیمیایی است به نام «وانیلین» که بر اساس بو و مزه وانیل اصلی تهیه و تولید می‌شود و به مقدار زیاد و با قیمت ارزان در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد. وانیلین تنها یکی از 36 بوی گوناگون وانیل را دارد و از دیگر خواص طبیعی وانیل در پودر وانیلین خبری نیست.

وانیل اصل به شکل یک چوبه یا غلاف باریک سیاه رنگ است که باید آن را به وسیله یک چاقوی تیز شکافت و با پشت چاقو خمیر درون آن را درآورد و داخل سس‌ها یا خمیرها ریخت.

در واقع وانیل گیاهی است از خاندان ارکیده ها که در زمره گیاهان پیچکی به شمار آیند. بلندی آن، گاهی به 10 متر هم می‌رسد و از بزرگ‌ترین اعضای گروه ارکیده‌هاست. غنچه زیبای آن به رنگ‌های سفید، زرد و یا سبز است که تنها چند ساعت دوام می‌آورد. محصول این گیاه غلاف‌های بلندی به شکل غلاف‌های لوبیا می‌باشد که در حالت تازه بدون عطر و مزه هستند و پس از تخمیر، تبدیل به شاخه یا غلاف خوشبوی وانیل می‌شوند.

امروزه در نقاط بسیاری از جهان به کشت و پرورش وانیل اقدام می‌شود اما محصولات با کیفیت ماداگاسکار و جزیره Reunion و مکزیک در صدر آن قرار دارند.

وانیل در تمام دنیا در درمان‌های پیری پوست کاربرد دارد. از ترکیب وانیل با روغن

کنجد یا آفتابگردان خمیری بدست می‌آید که از خشکی پوست جلوگیری کرده و

باعث نرمی و لطافت آن می‌شود

 

 

از دیدگاه طب سنتی وانیل نیز همچون دیگر ادویه ها دارای ویژگی‌های خاص خود است. تأثیر وانیل بر روی سیستم عصبی و مغز انسان موجب کاهش ترس و واهمه شده، افسردگی را نیز کاهش می‌دهد. در موارد بالا البته گرانیول (Geraniol) که در انواع گل‌های رُز نیز موجود است این تأثیرات را دارد.

 

در شرایطی که از وانیل (یا وانیلین) به مقدار زیاد استفاده می‌شود امکان پیش آمدن حالت هیپنوز و بی حسی کامل وجود دارد. وانیلین در مواردی نیز اثراتی مشابه کافئین از خود نشان می‌دهد که تأثیر آن بر سیستم عصبی و فشارخون بسیار شبیه به آثار کافئین است.

ماده استیل کولین موجود در وانیلین نیز می‌تواند همچون ماده (Kobratoxin) که در زهر مارهای سمی وجود دارد عمل کند. استفاده زیاد از وانیلین می‌تواند آثاری شبیه (Phencyclidine) از خود بروز دهد. این ماده که با نام (Angel Dust) معروف است دارای توانایی تخدیر می‌باشد.

وانیل

 

وانیل و سلامت پوست

پوسته وانیل دارای دانه‌های ریز معطری است که در شیرینی پزی و ساخت لوازم آرایشی کاربرد دارد. این دانه‌ها دارای مولکول‌هایی هستند که در جوان ماندن و شادابی و طراوت پوست موثر است.

در گذشته از وانیل تازه برای مراقبت‌های پوستی در مقابل نور خورشید استفاده می‌کردند. تحقیقات نشان می‌دهد که دانه‌های وانیل دارای مولکول‌هایی هستند که برای پوست خاصیت التیام بخشی و ترمیمی دارند.

بر اساس آزمایشات، مولکول‌های وانیل عملکرد پوست را تحریک می‌کند و باعث تسریع در رشد پوست می‌شود. متخصصان اظهار کردند: مولکول‌های وانیل در انسجام پوست، فرآیند جذب آب، طراوت، تازگی و استحکام پوست موثر هستند.

به گفته متخصصان، وانیل در تمام دنیا در درمان‌های پیری پوست کاربرد دارد. از ترکیب وانیل با روغن کنجد یا آفتابگردان خمیری بدست می‌آید که از خشکی پوست جلوگیری کرده و باعث نرمی و لطافت آن می‌شود.

 

از دیگر خواص این ادویه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

* جلوگیری از پوسیدگی دندان 

* درمان درد و زخم معده 

* کمک به غلبه بر حالت تهوع و استفراغ 

* کمک به کاهش وزن و سروتونین 

* کاهش اضطراب و افسردگی و استرس 

* تنظیم قاعدگی 

* کمک به درمان زخم 

* پیشگیری از انواع سرطان، به خصوص کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه 

* بهبود اختلالات عصبی، مثل بیماری آلزایمر و پارکینسون 

* توقف تغییر شکل سلول‌های خونی 

* پیشگیری از کم شدن حافظه 

* تحریک ترشح هورمون‌های مردانه و زنانه (تستوسترون و استروژن

* جلوگیری از آلرژی 

* درمان سینوس و سرفه 

* کاهش التهاب ناشی از تشنج و تب

* درمان التهاب و بیش‌فعالی و فعالیت زیاد سیستم‌های مختلف بدن، از جمله گردش خون، تنفس، گوارش و اعصاب

 

موافقین ۴ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۲۶
آزیتا م.ز

نظرات  (۲۴)

امشب بستنی وانیلی خوردم،انگار وانیلش زیاد مرغوب نبود،ما بوی هر چیزی از بستنی استشمام کردیم جز وانیل :)
پاسخ:
وانیل نامرغوب خر است خخخخ
۲۶ تیر ۹۴ ، ۲۳:۳۷ فیروزه ای
آی گفتی
بعد یکی از این مراکزِ بو، نزدیک خونت هم باشه دیگه هر روز دیوانه میشی
»_«

چایی وانیلی! باید حتما امتحانش کنم :)
ممنون
پاسخ:
اخ اخ اره بعد گشنتم باشه از اونجا رد شی دیگه غش حتمیه 
به به به 
دم شما و وانیل هم گرم!
وای من عاشق وانیل و کاکاعو هستم 
کاش چایی کاکاعویی هم میومد :))))
پاسخ:
شاید بشه چای کاکائویی خخخخ ولی قهوه موکا داریم خوشمزست
اووووه دکتر سلامممم :)))))
 چه جالب یه وانیل و این همهههه خاصیت!!! من فقط تو کیک پختن ازش استفاده میکنم !! 
نه خوشمان آمد چه جنمی داره این وانیل ^__~

پاسخ:
اره که اونم تازه پودر وانیلین شیمیایی و خاصیتی نداره اورگانیک پیدا کردی بگیر :)
من چایی با شیرینی وانیلی زیاد دوس دارم. شیرینی زنجبیلیم دوس دارم. چه خوب وانیل اومده ایران ، آره منم تو برنامه هی آشپزی خارجی دیده بودم فقط.
چه عکس هوس انگیزی :)
پاسخ:
منم عاشق هر دوشم تازه من زنجبیل تو چای قهوه هم میریزم اووووم عالی میشه تو کیکم همینطوره :)
۲۷ تیر ۹۴ ، ۰۱:۰۳ کرگدن آبی
دمِ وانیل گرم! :)
پاسخ:
دم شما هم گرم
۲۷ تیر ۹۴ ، ۰۱:۰۹ سورئالیست
منم میخوام
پاسخ:
:)
چه میکنهههههه این وانیللللللللللللل.....خخخ
پاسخ:
یه تنه همه رو حریف خخخخخ
پس کی من بیام خونتون ؟؟؟؟:))))
پاسخ:
همین الان :) هر وقت دوست داری 
۲۷ تیر ۹۴ ، ۰۸:۲۵ حسین ت.نیا
به به وانیل :)))
این رو از کجا خریدی؟ آدرس بده منم بگیرم
پاسخ:
از نان سحر تجریش :)
۲۷ تیر ۹۴ ، ۰۹:۲۸ آقای همکار
آزی من برعکس تو اصلا شکمو نیستم و هیچ شیرینی فروشی ای منو جذب نمیکنه و علاقه ای هم به امتحان کردن چای وانیلی ندارم!
+ بی ذوق هم خودتی خانوم دکتر آزی !
پاسخ:
عمم بود نون خامه ای دو لپی میخورد؟؟ خخخخ یادمه کیک اورده بودم دم خونتون چشمات برق میزد... 
اصلن وانیلُ عشق است :))))))
بستنی و کیک هم فقط و فقط وانیلیییییییییییی 
پاسخ:
وانیل بوی خوش شیرین زندگی :)))))
منم خیلی فک کردم به وانیل.. و عاشق بوشم بخاطر همینایی که تو گفتی بوی شادی و خشحالی میده..ولی نمیدونستم اینایی که ما میخریم واقعیش نیس :|
پاسخ:
نه من از قدیم میدونستم :/ خیلی هم حس بدی داشتم که اینا شیمیاییه ولی الان خوشحال بیدم :)
۲۷ تیر ۹۴ ، ۱۴:۲۱ آقای همکار
زمان قحطی که چیزی نداشته باشی بخوری چشمات برق میزنه وگرنه مدیونی اگه فکر کنی من کیک هات رو دوست داشتم :)
من بعد از بیست سال سنت شکستم و نون خامه ای خوردم ولی خداییش دو لپی نبود :) خامه خر است :/
پاسخ:
کیکهای منو دوست داری حرف نباشه :)
۲۷ تیر ۹۴ ، ۱۶:۱۶ ریان عظیمی
ای خدا ینی وانیلمون هم تقلبی بوده ونمیدونستیم؟؟؟؟
من ازعطرهایی که پایشون وانیله خوش میاد
کلن بوی وانیل خوبه_دوست داشتنیه
پاسخ:
تقلبی نیست یه ماده شیمیایی بنام وانیلین یعنی اسانسه نه خودش
پس اصلش این رنگیه، عجب! 
پاسخ:
آری :)
واییییییی من همیشه عاشق این بویی هستم که از شیرینی فروشی ها بیرون میزنه ولی همیشه وقتی با دوستام از جلوی شیرینی فروشی رد میشیم ذوقم و کور میکنن :(
حتما چای وانیلی باید خوب باشه
پاسخ:
آدم ذوق کور کن خر است :|
وااااای منم خیلی وانیل دوست دارم، خیلی هم استفاده میکنم البته فقط از وانیل تازه که عطرش آدم رو مست و مدهوش میکنه، امروز هم بوی وانیل تو کل خونه پیچیده، از اونجائیکه من اغلب انواع شیرینی و کیک رو خودم درست میکنم و فردا زادروزمه و مهمون خواهم داشت، جاتون خالی، مخصوصا ماه بانو، آزی عزیزم ، یه کیک خشگل خوشمزه درست کردم، کار تزئینش تازه تموم شده،  همتون  به صرف کیک خوشمزه و نوشیدنی مورد علاقتون دعوت من هستین، بالاخره وصف العیش نصف العیش.
سفارشات پذیرفته میشود!😉😉😉
پاسخ:
هر کی گفته وصل العیش نصف العیش غلط کرده!! وصف العیش فقط دل آدم رو میسوزونه ولاغیر 

نوش جان شما و بقیه که میخورن
اون دختر رو یادته با وانیل دو سال پیش یخچال کیک درست کرده بود؟
آخی طفلکی یاد دوستمون افتادم:))
پاسخ:
:)))))))) دیوونه
جوز هندی زنجبیل هل وانیل دارچین(چیزی جا نموند؟ (: ) رو به عنوان طعم و عطر دهنده شیرینیجات خیلی دوس دارم ولی برای چای به شخصه علاقه وافری به میخک و بهار نارنج دارم
و چه جالب! همین امروز وانیلم تموم شد و تو فکرش بودم که چرا نمیرم دنبال واقعیش بگردم :)
اگه دستم به اورگانیکش برسه که بی برو برگرد این پیشنهاد رو عملیش میکنم چای وانیل ...چه تجربه جالبی
پاسخ:
من میخک تو چای دوست ندارم بوی دندون پزشکی میگیره :))) 

چای گرمماسالا خوردی؟؟؟ فکر کنم دوست داشته باشی توش پر ادویه است :)
الان‌این نصغه شبی من وانیل از کجا گیر بیارم
دهنم اب افتاد

راستی‌سلام!
پاسخ:
سلام عزیزم :)

ماهک منم فقط بستنی و کیک وانیلی دوست داره!

پاسخ:
:)


منم عاشق بوی وانیل هستم. اصلا انگار همه ی خاطرات خوب رو به یاد آدم میاره. از کجا تهیه کردیش؟ عطاری؟
پاسخ:
نه از نانِ سحر شعبه بازار تجریش :)
دیگه اون سلیقه است ولی واقعا همچین بویی داره؟ باید برم ی بار دیگه دقت کنم ببینم میخک چه بویی میده :)
البته من کلا آدم چای خوری نیستم چون هنوز از شیر نگرفتننم :)) فقط بعضی روزا بعدازظهر چای میخورم
این گرام ماسالا رو هم توی نت چک کردم که اول فقط برام ادویه اورد البته چایش هم بود ولی با عنوان چای ماسالا. اما باید بگم اصلا چیز جالبی نبود چون شیر و چای با هم قاطیه :|
این ادویه گرام ماسالا رو هم که دیدم یاد ادویه‌ای افتادم که مادر درست میکنه ولی فکر کنم ۷-۸ قلم چیزاش کم باشه چون مال ما تا اونجا که یادم میاد حدود ۲۰ قلم جنس داشت! و یه چیز دیگه اصفهانیا صرفا ادویه رو زردچوبه میدونن! بنظرم وحشتناک میاد :)
پاسخ:
میخک بو دندون پزشکی میده چون یک از مواد داخل اسپری دندون پزشکی رو از میخک میگیرن :))
بعدشم وقتی شما شیر دوست داری چرا چای و شیر دوست نداری؟ یکی از نوشیدنیهای محبوب من چای غلیییییییییظ با هل و زعفرون بهمراه شیر و عسله اووووووم 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">